Vliv ekonomických a technologických faktorů na automobilový průmysl se zaměřením na osobní automobily v České republice - Hlocký, Vladimír (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou makrookolí automobilového průmyslu v České republice. Cílem je zhodnotit nejvýznamnější ekonomické a technologické faktory, které ovlivňují jeho prostředí, a interpretovat jejich vliv s ohledem na současné trendy, příležitosti a hrozby. Zkoumá proto národní, ale i průmyslovou a kontinentální úroveň. V závěru stanovuje, zda Česká republika je, či není vhodným místem pro podnikání v autoprůmyslu z pohledu firem vyrábějících osobní vozidla.