Konkurencieschopnosť značky kávy Idylika na slovenskom trhu - Egri, Martin (2024)
Práca sa zaoberá hodnotením konkurencieschopnosti značky kávy Idylika na slovenskom trhu a návrhom krokov k zlepšeniu jej pozície na trhu. Prvá kapitola je venovaná hľadaniu teoretických východísk ako možno chápať a hodnotiť konkurencieschopnosť a to na základe rôznych uhlov pohľadov, z ktorých možno na podnik nahliadať; a je v nej predstavená spoločnosť Idylika s.r.o., ktorá pod značkou Idylika uvádza na trh svoje produkty. Druhá kapitola sa venuje analyzovaniu a hodnoteniu konkurencieschopnosti Idyliky na slovenskom trhu. Analyzovaná a hodnotená je šírka a hĺbka sortimentu a cenová hladina a tiež vybrané finančné ukazovatele v porovnaní s konkurenciou. Využité sú aj nástroje strategickej analýzy – SWOT analýza a benchmarking. Nasledujú návrhy krokov k zlepšeniu pozície spoločnosti na trhu vrátane odhadu časovej a finančnej náročnosti. Na základe výsledkov analýz je v závere práce vyslovené konštatovanie, že konkurencieschopnosť Idyliky na slovenskom trhu je nadpriemerná. A to aj napriek tomu, že ide o značku a spoločnosť, ktorá len nedávno vstúpila na trh.