Rozpočet obce Libeř v roce 2022 - Štětina, Martin; Jurčík, Radek, 1971-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Cílem této bakalářské práce je zasadit rozpočet obce do širších souvislostí z ekonomického a právního pohledu. Práce se zaměřuje na rozpočtovou politiku a strategii obce, právní rámec pro rozpočet obce, hospodaření obce, sestavování střednědobých rozpočtových výhledů obce a zasazení takových rozpočtů – ekonomických výhledů, do širších souvislostí potřeb mikroregionů, včetně vlivu vnějších faktorů na rozpočet. Práce objasňuje postup při sestavování rozpočtu a také nastavení strategie pro následující roky. Vysvětluje některé právní předpisy, které se při sestavování uplatňují. Zaměřuje se na využitelnost práce zastupitelstvem obcí. Dotýká se také tématiky sdružení obcí a využitelnosti těchto sdružení při fungování a ulehčování rozpočtu obcí zapojených do těchto spolků.
Vedoucí práce: Radek Jurčík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses