Analýza rizik strategického záměru společnosti Rebuy Stars - Vejmelka, Lukáš (2024)
Cílem diplomové práce s názvem „Analýza rizik strategického záměru společnosti Rebuy Stars“ je identifikovat a analyzovat faktory ovlivňující strategické cíle podniku. Za tímto účelem je použitá řada nástrojů a metod. Těmito nástroji jsou kvantitativní, semikvantitativní i kvalitativní analýzy, prostřednictvím kterých se zkoumá vliv příležitostí, hrozeb a rizik na fungování společnosti. Diplomová práce se nejprve zaměřuje na mikrookolí, makrookolí a vnitřní prostředí Rebuy Stars, přičemž výsledkem této části je identifikace a deskripce příležitostí a hrozeb. Následně je provedena analýza rizik a sestaven finanční plán. Na základě prognóz a simulací je stanoveno závěrečné doporučení pro lepší dosažení strategických cílů Rebuy Stars.