Práce s daty v B2C e-commerce - Vyoralová, Veronika; Čajka, Radek, 1983-; Průša, Přemysl, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá využitím práce s daty v B2C e-commerce podnicích. Jejím cílem je vytvořit stručný přehled možností aplikace práce s daty zaměřené na zákazníka v B2C e-commerce podniku, diskutovat jejich využití a pokusit se naleznout a formulovat nejdůležitější osvědčené postupy a doporučení. Text obsahuje část věnovanou definici základních pojmů a motivaci využití práce s daty včetně porovnání situace v České republice a ostatních státech Evropské unie. V další kapitole se diskutuje o práci s daty, používaných technologiích a metodách. Zmapované jsou také nové trendy. Závěrečná pasáž se zabývá diskusí nejdůležitějších témat týkajících se ochrany dat a text opět obsahuje porovnání situace v České republice s ostatními unijními státy. Diplomová práce je založena na rešerši existující literatury a obsahuje také doplňující případové studie využití moderních technologií práce s daty v praxi. Výstup práce tvoří přehled možností práce s daty v B2C e-commerce podniku a formulovaná doporučení usnadňující orientaci v tématu a rozhodování týkající se práce s daty firmám působícím v tomto sektoru.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses