Pouliční umění v Evropě, jeho regulace a výnosnost - Josef, Tomáš (2024)
Tato bakalářská práce se bude věnovat výnosnosti a regulacím pouličního umění (dále také “busking”) v Evropě. Pouliční umělci jsou v mnoha zemích nedílnou součástí kultury a jsou velmi významní pro turismus. Vhodné množství dobrých buskerů zpříjemní zážitek turistům, kteří se poté rádi vrací a destinaci doporučují známým. Zároveň veřejná produkce podporuje místní podniky, které benefitují z pozitivní externality, kterou hudba tvoří.