Právní aspekty certifikace přírodní kosmetiky a bio kosmetiky v EU a v ČR - Heczková, Barbora (2024)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit, zda jsou certifikace v kosmetickém průmyslu dostatečným nástrojem k ochraně spotřebitele, či nikoliv. První kapitola je obecně věnována popisu kosmetického průmyslu a jeho základních definicí. Druhá kapitola se soustředí na právní úpravy certifikací přírodních a bio produktů v Evropské Unii a v České republice a třetí kapitola komparuje aktuálně používané certifikace v EU a v ČR. Čtvrtá kapitola analyzuje certifikaci jako nástroj k ochraně spotřebitele a potvrzuje či vyvrací hypotézy stanovené v úvodu práce. K dosažení cíle je využíváno především metody deskripce, komparace, dedukce a analýzy.