Environmentální a sociální udržitelnost festivalu Prague Pride - Mašková, Kateřina (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje sociální a environmentální udržitelnosti kulturní akce. Konkrétně zkoumá řešení, která aplikuje festival Prague Pride za účelem snížení negativních dopadů své akce na lidi a životní prostředí. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, jako je festival, udržitelný rozvoj, environmentální a sociální udržitelnost; blíže jsou zde také popsány faktory environmentální a sociální udržitelnosti. V druhé části práce je pomocí kvalitativního výzkumu popsána činnost festivalu Prague Pride a představeny jejich postupy a spolupráce. Výsledkem analýzy je návrh implementace nových řešení či vylepšení těch stávajících.