Vstup islandské náborové platformy Alfred Jobs na český trh - Turzová, Petra (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou vstupu islandské náborové platformy Alfréd Jobs na český trh. Cílem práce je zhodnotit úspěšnost tohoto kroku z pohledu strategického plánování, marketingové pozice značky a adaptace na lokální podmínky. Práce vychází z teoretických základů týkajících se start-upů, jejich financování, mezinárodní expanze a strategického plánování. Součástí práce je představení společnosti Alfréd Jobs, její historie, rozvoj, klíčové milníky a technologické aspekty její platformy. Důležitou součástí je SWOT analýza a výzkum trhu, které odhalují silné a slabé stránky společnosti, příležitosti a hrozby vyplývající z jejího podnikatelského prostředí a konkurenčního postavení. Práce dále zkoumá návrhy opatření na podporu budoucího rozvoje společnosti a její expanze. Závěrem práce jsou shrnuty klíčové faktory ovlivňující úspěšnost podnikatelského záměru společnosti na českém trhu, včetně doporučení a vlastních návrhů pro další rozvoj.