Inventurní analýza v Power BI - Zemanová, Lenka (2024)
Maloobchod je velmi rychle rostoucí prostředí, které velice pozitivně přispívá k dobrým hospodářským výsledkům České republiky. Jako každé jiné prostředí se potýká se svými riziky. Klíčovým problémem pro toto prostředí je inventurní diference, neboli inventarizační rozdíl, který může vznikat z různých důvodů, avšak nejčastějším důvodem je krádež. Aby se mohla nastavit účinná inventurní opatření, subjekt zodpovědný za tuto oblast musí mít k dispozici data z provedené inventury. Závěrečná MBA práce se zabývá reportingem inventurní analýzy za použití Business Intelligence (BI). Cílem práce je reporting inventurní analýzy formou Dashboardů v Power BI. Po vytvoření reportingu již nebude potřeba provádění manuálního zpracování. Report bude plně transparentní, a nebude tedy již generovat dodatečné dotazy stakeholderů. Data koncovým uživatelům budou generována prostřednictvím BI aplikace.