Inventurní analýza v Power BI - Zemanová, Lenka; Vencovský, Filip; Matějka, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Maloobchod je velmi rychle rostoucí prostředí, které velice pozitivně přispívá k dobrým hospodářským výsledkům České republiky. Jako každé jiné prostředí se potýká se svými riziky. Klíčovým problémem pro toto prostředí je inventurní diference, neboli inventarizační rozdíl, který může vznikat z různých důvodů, avšak nejčastějším důvodem je krádež. Aby se mohla nastavit účinná inventurní opatření, subjekt zodpovědný za tuto oblast musí mít k dispozici data z provedené inventury. Závěrečná MBA práce se zabývá reportingem inventurní analýzy za použití Business Intelligence (BI). Cílem práce je reporting inventurní analýzy formou Dashboardů v Power BI. Po vytvoření reportingu již nebude potřeba provádění manuálního zpracování. Report bude plně transparentní, a nebude tedy již generovat dodatečné dotazy stakeholderů. Data koncovým uživatelům budou generována prostřednictvím BI aplikace.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet