Způsob sestavování rozpočtů vybraného obchodního podniku - Nováková, Lucie (2024)
Bakalářská práce je zaměřena na proces sestavování rozpočtů u obchodního podniku. Teoretická část představuje úvod do problematiky týkající se rozpočetnictví. Jsou zde vysvětleny základní pojmy, funkce rozpočtu a jsou představeny dvě metody sestavování rozpočtu – metoda top-down a metoda bottom-up. Praktická část navazuje na poznatky z části teoretické a analyzuje současně nastavený proces sestavování rozpočtů u obchodního podniku Berner spol. s r. o., který se zabývá prodejem spotřebního zboží pro potřeby autoopravárenství, stavebnictví a průmyslu. Zároveň je v praktické části provedeno zhodnocení tohoto procesu. Na základě zhodnocení je doporučeno několik změn v tomto procesu, jejichž realizace by mohla pomoci k zefektivnění celého procesu.