Účetní závěrka dle české a slovenské legislativy : shody a rozdíly - Kubačková, Lujza; Purina, Marina; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se věnuje porovnání účetní závěrky sestavené v souladu s legislativou České a Slovenské republiky. Teoretická část popisuje legislativní úpravu účetnictví a objasňuje problematiku kategorizace účetních jednotek v obou zemích. Současně se zabývá druhy, rozsahem, obsahem účetní závěrky i povinnostmi spojenými s jejím sestavením a poukazuje na shody či rozdíly mezi zeměmi. V závěru práce jsou teoretické poznatky využity při praktické komparaci účetních závěrek vybraných společností z České a Slovenské republiky a vyhodnocení jejich vypovídací schopnosti.
Vedoucí práce: Marina Purina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses