Implementace Business Intelligence řešení v obchodní společnosti - Zykán, Vojtěch; Fortinová, Jana; Skyvová, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Hlavním cílem práce je navrhnout a implementovat Business Intelligence řešení pro obchodní společnost. Jedná se o řešení pro sledování počtu objednaných kusů produktů napříč celou divizí obchodní společnosti. Zároveň je jedním z dílčích cílů práce analýza stavu společnosti a identifikace jejích problémů. Dalším cílem byla také specifikace a zhodnocení dostupných datových zdrojů. V práci jsou nejprve v rámci analýzy stavu společnosti určeny konkrétní problémy obchodní společnosti. Navrhované řešení následně z těchto problémů vychází a má za cíl je vyřešit. Dále jsou v práci popsány datové zdroje a jejich specifika. Z této analýzy datových zdrojů následně vychází konkrétní vybrané datové zdroje, které budou v navrhovaném řešení využívány. V poslední části práce je samotná realizace navrhovaného řešení. V rámci realizace je popsán sběr dat, transformace dat, popis metrik v aplikaci Power BI a samotné výsledné dashboardy. Hlavním přínosem práce je zvýšení prodejů obchodní společnosti, ušetření času zaměstnancům a poskytnutí jednoho standardizovaného pohledu na data.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses