Současné trendy v českém hudebním průmyslu - Šubrt, Daniel; Špaček, Miroslav, 1954-; Patočka, Jiří, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Rychlý a intenzivní nástup nových technologií měl obrovský dopad na kulturní půmysly obecně, hudební půmysl byl pak jedním z nejvýrazněji zasažených sektorů a v posledních několika desetiletích došlo k nastartování významných změn prakticky ve všech oblastech hudebního průmyslu, které přinesly zásadní transformaci nahrávacího i koncertního průmyslu. Došlo ke změnám struktury příjmů, distribučních i komunikačních kanálů, které vedly mimo jiné i k posílení významu koncertního průmyslu jak pro samotné umělce, tak pro hudební profesionály působící v oblasti hudebního průmyslu. Krize vyvolaná pandemií Covid-19 některé z těchto změn urychlila, došlo k výraznému zesílení významu již probíhající digitalizace hudebního obsahu, jeho distribuce i spotřeby. Práce prostřednictvím kvalitativních i kvantitativních metod identifikuje klíčové stakeholdery českého hudebního průmyslu, současné trendy v jednotlivých oblastech obchodních modelů stakeholderů a trendy ve spotřebitelském chování při konzumaci hudebního obsahu. Dílčí analýzy se zaměřují na transformaci hodnotového řetězce v hudebním průmyslu v nedávných letech a jeho přizpůsobení se převážně technologickým inovacím v oblasti hudební tvorby, produkce, distribuce a spotřeby na trhu s hudbou.
Vedoucí práce: Miroslav Špaček
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations