Jednotný vizuální styl na příkladu města Bystřice - Říhová, Denisa; Kaczor, Pavel; Hanousek, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato diplomová práce zkoumá problematiku vizuální identity v kontextu komunikace měst a obcí. Cílem je na základě sumarizace informací v oblasti vizuální identity a jejich analýzy identifikovat klíčové faktory pro úspěšné zavedení jednotného vizuálního stylu. První část práce představuje teoretická východiska brandingu a vizuální identity jak obecně, tak v městském prostředí. Případová studie města Bystřice pak poskytuje detailní vhled do procesu tvorby a implementace nového vizuálního stylu v praxi, analyzuje jeho dopady a identifikuje klíčové faktory úspěchu a neúspěchu. Zkoumání přístupů k vizuální identitě u dalších měst podobné velikosti zasazuje zjištění do širšího kontextu. Na základě syntézy poznatků jsou formulována obecná doporučení pro města zvažující zavedení nebo redesign vizuální identity. Práce dokládá zásadní význam vizuální identity jako strategického nástroje komunikace a brandingu města a přináší cenné poznatky využitelné v praxi městského marketingu.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses