Chování firem na platformě TikTok : sémiotická analýza - Fišerová, Anna; Šimůnek, Michal, 1976-; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Práce se bude zabývá působením značek na sociální síti TikTok, na které zejména mladší generace tráví hodiny denně nejčastěji sledováním krátkých zábavných videí. Jejím cílem je analyzovat, jak se do "TikTok světa" snaží zapadnout vybrané značky v rámci českého trhu a odhalit, jaké významy lze z příspěvků vyvozovat na úrovni denotace, konotace a ideologie. Teoretická část se zaměřuje na TikTok, algoritmus a trendy, formy placeného i neplaceného obsahu, který zde mohou uživatelé a značky vytvářet. Dále je pozornost věnována oblasti sémiotiky a sémiotické analýze, které jsou následně v empirické části podrobeny vybrané TikTok příspěvky značek Kaufland, SuperZoo a O2.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses