Vybrané aspekty fúze akciových společnosti podle české a ruské právní úpravy - Mikhnovich, Katsiaryna (2024)
Cílem diplomové práce je porovnat právní úpravy vybraných aspektů fúzí akciových společností v českém a ruském právním řádu, provést analýzu odlišností a podobností těchto právních úprav a odhalit jejich výhody a nedostatky. Začátek práce je věnován vývoji právních úprav a významu základních pojmů v rámci procesu přeměn. Následující části práce se zaměřují na instituty projektu přeměny, rozhodného dne a ochrany akcionáře.