Vybrané aspekty fúze akciových společnosti podle české a ruské právní úpravy - Mikhnovich, Katsiaryna; Kříž, Radim, 1965-; Švarc, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Cílem diplomové práce je porovnat právní úpravy vybraných aspektů fúzí akciových společností v českém a ruském právním řádu, provést analýzu odlišností a podobností těchto právních úprav a odhalit jejich výhody a nedostatky. Začátek práce je věnován vývoji právních úprav a významu základních pojmů v rámci procesu přeměn. Následující části práce se zaměřují na instituty projektu přeměny, rozhodného dne a ochrany akcionáře.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses