Kvalita vysokých škol : mezinárodní srovnání perspektivou studentů - Černá, Sára; Luštický, Martin, 1982-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku hodnocení kvality vysokých škol, respektive vnímání kvality studenty. Jejím cílem je navrhnout postup, který vysokým školám umožní kvalitu nejen komplexně zhodnotit, ale také porovnat a následně kontinuálně zvyšovat. Tento postup je aplikován při srovnání Fakul-ty managementu VŠE se dvěma ekonomicko-manažerskými vysokoškolskými institucemi ze zahraničí. Práce k naplnění cíle využívá principy benchmarkin-gové studie, v níž se věnuje především fázi hodnocení kvality z pohledu studen-tů. Na základě hodnocení identifikuje benchmarkingovou mezeru a následně i přenositelné dobré praktiky od zahraničních institucí směrem k Fakultě ma-nagementu. Diplomová práce resultuje do sady zlepšovatelských návrhů v po-době projektů, které reflektují zjištěné dobré praktiky a zároveň zohledňují reálné podmínky Fakulty pro jejich realizaci.
Vedoucí práce: Martin Luštický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses