Společenská odpovědnost vybrané nadnárodní firmy - Kodad, Jan; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Cílem této práce je na základě literární rešerše současného stavu poznání týkajícího se tématu společenské odpovědnosti firem (CSR), analýzy nefinančního reportingu a dotazníkového šetření zhodnotit přístup nadnárodní společnosti Ahold Delhaize k CSR. Toto je provedeno jak na globální úrovni, tedy na úrovni samotné společnosti Ahold Delhaize, tak na úrovni lokální, a to napříč jejími vybranými evropskými brandy, tedy značkami, jež na evropských trzích společnost provozuje. Dále jsou determinovány a zjištěny rozdíly a shody v jednotlivých přístupech ke společenské odpovědnosti, a to s důrazem na jejich vnímání skupinou mladých zaměstnanců. Závěr práce pak ve vztahu k CSR obsahuje konsolidovaná doporučení týkající se toho, co lze v rámci přístupu ke společenské odpovědnosti zlepšit, a to jak pro společnost Ahold Delhaize, jež CSR strategii udává, tak i pro vybrané brandy, jejichž prostřednictvím ji realizuje.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses