Licence k užití hudebních děl na streamovacích platformách - Saracino, Daniel; Votava, Tomáš; Levý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
V dnešní době využívá služby hudebních streamovacích platforem, jako je Spotify, SoundCloud atd., přibližně každý pátý člověk, Tímto způsobem má přístup k hudbě kdykoliv a kdekoliv. Toto vše je legální díky pramenů práv upravující užití autorských děl na internetu, ale s pevně daným zákonem se nabízí otázka, zda hudební streamovací platformy mohou upravovat podmínky v jimi uzavřenými licenčními smlouvami. Tato práce, pomocí osobních rozhovorů a emailové komunikace, poukazuje na to, že licence užívány hudebními streamovacími platformami mají své odlišnosti. I když jsou náležitosti licenční smlouvy upravovány zákonem, je zde stále prostor pro vlastní úpravy, které jsou v souladu s cílem každé hudební streamovací platformy. Může se jednat o větší flexibilitu s užíváním díla nebo jen o typ licenční smlouvy. Tato práce objasňuje, za jakých podmínek je možné oprávněně užít hudební díla na streamovacích platformách a jak se vybrané streamovací platformy liší, pokud jde o uzavírané licenční smlouvy a ujednání v nich obsažená.
Vedoucí práce: Tomáš Votava
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses