Migrace jako politické téma v České a Slovenské republice - Řepková, Klára; Votoupalová, Markéta; Kristek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práce zkoumá za využití metod historické diskurzivní analýzy to, jakým způsobem a v jakých kontextech bylo v rámci předvolebních kampaní v České republice a na Slovensku komunikováno téma mezinárodní migrace. Předmětem zkoumání byly parlamentní volby 2017 a 2021 v případě ČR a v letech 2016 a 2020 v případě Slovenska a v jejich rámci strany, kterým se podařilo překročit potřebnou procentní hranici k získání poslaneckých mandátů. Práce analyzuje jejich volební programy a vystoupení jejich lídrů ve veřejnoprávních televizních debatách a získaná data porovnává jak mezi zeměmi, tak z hlediska mezičasového posunu.
Vedoucí práce: Markéta Votoupalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses