Výzvy využívání nákupního katalogu v kontextu B2B - Lasík, Petr (2024)
Diplomová práce se věnuje analýze výzev spojených s využíváním nákupních katalogů v kontextu B2B, pomocí případové studie ve společnosti Škoda Auto a.s. Hlavním cílem práce je identifikovat klíčové faktory, které ovlivňují životnost nákupních katalogů, jejich příčiny a vazby na standardizaci. V rámci kvalitativního přístupu byly jako zdroje dat využity polostrukturované rozhovory s nákupními specialisty, pozorování každodenních operací a analýza interní dokumentace. Práce odkrývá, že přestože nákupní katalogy přinášejí potenciál pro zefektivnění nákupních procesů a snižování nákladů, čelí společnost Škoda Auto značným výzvám, kterým by mohla čelit využitím výsledků této práce.