Příčiny problémů při správě dokumentů - Papajanovská, Lenka (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na oblast správy dokumentů a na klíčové aspekty, které v této oblasti způsobují problémy. Cílem práce je identifikovat příčiny těchto problémů. K dosažení cíle byly provedeny dva samostatné kroky. Nejprve byla provedena systematická mapa literatury, pomocí které byly v odborných publikacích identifikovány problémy se správou dokumentů, jejich příčiny a vazby na organizace s různými charakteristikami. Následně byl na základě výsledků systematického mapování proveden kvalitativní výzkum s jedenácti participanty z devíti organizací. Výzkum byl zaměřen na porovnání výsledků získaných pomocí systematického mapování s reálnou praxí těchto organizací a na celkovou identifikaci přístupů organizací ke správě jejich dokumentů. Výsledky výzkumu odhalují oblasti, ve kterých se odborná literatura a praxe organizací liší, a zároveň popisují čtyři rozdílné přístupy k správě dokumentů.