Zaměstnávání cizinců v České republice : případová studie - Nováková, Dominika; Levý, Jan; Kačírková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou zaměstnávání cizinců ze třetích zemí v České republice, která je pro dnešní dobu velmi aktuální a je potřeba ji aktivně řešit. Cílem práce je porozumět náležitostem zaměstnávání cizinců v České republice za pomoci případových studií tří různých společností, zkušenosti těchto společností mezi sebou porovnat a následně identifikovat výhody a výzvy spojené se zaměstnáváním cizinců. Jako hlavní výzvy byly identifikovány náročné administrativní požadavky, komplikovaná právní úprava a jazyková bariéra. V závěru práce jsou navržena řešení, která by mohla pomoci zjednodušit celý proces a motivovat zaměstnavatele, aby cizince ze třetích zemí více zaměstnávali.
Vedoucí práce: Jan Levý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses