Návrat žen na trh práce po skončení rodičovské dovolené - Havlová, Jana; Kaczor, Pavel; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Cílem diplomové práce je zmapování současného postavení žen na trhu práce se zaměřením na jejich návratnost na pracovní trh po rodičovské dovolené s aspektem na odhalení hlavních bariér, které mají negativní dopad na plynulé zapojení do pracovního prostředí po skončení rodičovské dovolené. Hlavním výstupem diplomové práce je tak odhalení významných problémů, s kterými se ženy samy osobně potýkaly a zároveň návrh doporučení, díky kterým by se matky lépe zapojily do pracovního prostředí a došlo by tak ke zlepšení celé problematiky v této oblasti. Data byla získána za pomocí smíšeného sekvenčního výzkumu. V rámci výsledků bylo upozorněno na významné bariéry v podobě nízké nabídky částečných pracovních úvazků, uzavírání smluv na dobu určitou či časovému harmonogramu zájmových kroužků pro děti, který mnohdy neodpovídá pracovní době rodičů. Diplomová práce rozebírá použité metody výzkumu včetně jeho výsledků a následného stanovení doporučeních pro zlepšení problematiky.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses