Kultura učení v organizaci a její vliv na fluktuaci zaměstnanců - Struchkova, Violetta (2024)
Tato diplomová práce si klade za hlavní cíl zkoumat vliv organizační kultury učení na fluktuaci zaměstnanců ve vybrané letecké organizaci v České republice. Vedlejším cílem práce je analyzovat roli pracovní spokojenosti zaměstnanců v tomto vztahu. První část práce se zaměřuje na teoretické základy, definice a metodiku měření zkoumaných fenoménů. Druhá část se věnuje empirickému výzkumu a analýze dat z dotazníkového šetření. V závěrečné diskuzi jsou prezentovány výsledky výzkumu a formulována doporučení pro řízení lidských zdrojů ve zkoumané organizaci, přispívající k lepšímu pochopení vztahů mezi organizační kulturou, pracovní spokojeností a fluktuací zaměstnanců v leteckém sektoru.