Kultura učení v organizaci a její vliv na fluktuaci zaměstnanců - Struchkova, Violetta; Komárková, Lenka, 1976-; Hiršová, Miloslava, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato diplomová práce si klade za hlavní cíl zkoumat vliv organizační kultury učení na fluktuaci zaměstnanců ve vybrané letecké organizaci v České republice. Vedlejším cílem práce je analyzovat roli pracovní spokojenosti zaměstnanců v tomto vztahu. První část práce se zaměřuje na teoretické základy, definice a metodiku měření zkoumaných fenoménů. Druhá část se věnuje empirickému výzkumu a analýze dat z dotazníkového šetření. V závěrečné diskuzi jsou prezentovány výsledky výzkumu a formulována doporučení pro řízení lidských zdrojů ve zkoumané organizaci, přispívající k lepšímu pochopení vztahů mezi organizační kulturou, pracovní spokojeností a fluktuací zaměstnanců v leteckém sektoru.
Vedoucí práce: Lenka Komárková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses