Rozhodovací zkreslení expertů prizmatem přístupu založeného na důkazech - Dědek, Šimon (2024)
Cílem bakalářské práce je posoudit, zda se v lékařské konferenci na téma covid-19 nachází pochybení expertů v podobě argumentačních klamů, podložení nekvalitními zdroji a střetu zájmů. V rámci samotné práce začínáme s teoretickou částí, kde popisujeme Evidence-based management (EBM) a Teorii argumentace včetně procesů a konkurenčních teorií. Navazujeme s charakteristikou použitých dat, což zahrnuje videozáznam konference, představení řečníků a lékařsky zaměřené vědecké články. Posléze pokračujeme s Metodologií; pro účely rozboru dat je práce klasifikována jako obsahová analýza. V praktické části provádíme obsahovou analýzu videozáznamu konference, kde vytyčujeme a kategorizujeme pochybení expertů a popisujeme případné střety zájmů.