Faktory ovplyvňujúce vnímanie pozitívnej a negatívnej diskriminácie na pracovisku - Riník, Martin; Hanousek, Vladimír; Hiršová, Miloslava, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Bakalárska práca sa zaoberá vybranými faktormi a ich vplyvom na vnímanie pozitívnej a negatívnej diskriminácie na pracovisku. Výskum je primárne zameraný na tri faktory, a to pohlavie, vek a sociálna vzdialenosť, vymedzené prostredníctvom teórie sociálnej identifikácie. Bakalárska práca oboznamuje čitateľa so základnými právnymi pojmami súvisiacimi s problematikou diskriminácie, ako aj psychologickým pohľadom na vnímanie človeka. Praktická časť tejto práce zisťuje vnímanie spravodlivosti a nespravodlivosti v oblasti pozitívnej, ako aj negatívnej diskriminácie ovplyvnené vybranými faktormi. Potrebné dáta sú získané dotazníkovým šetrením a následne vyhodnotené za pomoci viacnásobnej lineárnej regresie. Výskum poukazuje na odlišnosti vnímania danej diskriminácie ovplyvnené zvolenými faktormi.
Vedoucí práce: Vladimír Hanousek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses