Implementace Kotlin Mobile Multiplatform knihovny pro Open Data Golemio API - Jelínek, Martin (2024)
Tato práce se zabývá implementací opensource Kotlin Mobile Multiplatform Mobile (KMM) knihovny pro dotazování se na pražská otevřená data (OD) pomocí Open Data Golemio API. Knihovna poskytuje vývojářům metody objektového programování, které navracejí otevřená data získaná z požadavků na API v deserializované objektové podobě k dalšímu použití ve vývoji software produktů na mobilní platformy v jazyce Kotlin. V práci je podrobněji popsán celý proces vývoje multiplatformní knihovny od výběru metodiky vývoje IS, vývojového prostředí přes strukturu projektu, použité návrhové vzory, knihovny, principy a testování. Výsledkem práce je uveřejněná funkční KMM knihovna použitelná v jakémkoliv KMM projektu.