Analýza determinant tvorby nabídkových cen bytů - Augustinová, Helena; Bartošová, Jitka; Přibyl, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Cílem diplomové práce byla identifikace determinant tvorby nabídkových cen bytů a zhodnocení jejich významnosti. K měření vlivu jednotlivých faktorů byla využita regresní analýza na základě hédonické ceny a dalších faktorů. Analyzovaným souborem byly nabízené byty určené k prodeji ve městě Polička, Litomyšl, Moravská Třebová a Svitavy v období od listopadu 2023 do února 2024. Finální regresní model obsahuje 7 determinant, které ovlivňují nabídkovou cenu bytů, které byly zhodnoceny jako statisticky významné na 5% hladině významnosti. První proměnnou je velikost bytu uváděna v m2, dále proměnné vzdálenost od základní školy, město, dispozice bytu, stav objektu, typ vlastnictví a poslední patro.
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses