Identita a sebe-prezentace na In-stagramu - Čápová, Anna; Šimůnek, Michal, 1976-; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zabývala identitou a sebeprezentací na sociální síti Instagram. Tématika byla vztažena na oblast malých živnostníků, kteří Instagram využívají jako nástroj propagace jejich činnosti. Cílem práce bylo zjistit, jaké strategie sebeprezentace používají živnostníci, jakou formou dochází převážně k sebeprezentaci, jakým způsobem vnímají svoji prezentovanou identitu na Instagramu a jak vnímají a kon- struují osobní a pracovní „self“. Pro nalezení odpovědí na výzkumné otázky byla zvolena kvalitativní metoda, konkrétně polostrukturovaný rozhovor podpořen fotografiemi. Z výsledků vyplynulo, že strategie živnostníků je spíše nevědomá, ovšem velmi zřetelná. Jedná se především o cílené sdílení estetického obsahu, promyšlený plán, management dojmů a využití autenticity pro navození pocitu blízkosti. Nejčastěji se objevovaly prvky Qualified self. Forma sebeprezentace byla nejčastěji nepřímá. Vnímaní profesního a osobního „self“ se u živnostníků liší, identity jsou však do určité míry propojené.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses