OSN a její role při řešení palestinsko-izraelského konfliktu během 2.Intifády - Nasserová, Karolina; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce zkoumá úlohu Organizace spojených národů (OSN) v palestinsko-izraelském konfliktu během druhé Intifády. Analyzuje, jak se OSN prostřednictvím mírových misí a mezinárodních rezolucí snažila řešit tento dlouhotrvající konflikt, a hodnotí efektivitu těchto snah. Práce kombinuje teoretické perspektivy s praktickou analýzou specifických iniciativ OSN, jako jsou Mitchellova zpráva a Roadmap míru, aby posoudila, zda a jak mohly přispět k mírovému řešení. Zvláštní pozornost je věnována politickým a strukturálním limitacím, které omezují úspěšnost OSN v konfliktních oblastech.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses