Bezpečnost a kontrolní mechanismy doplňků stravy na vybraných trzích EU - Kodytková, Michaela; Grmelová, Nicole, 1975-; Kretková, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Evropské potravinové právo hraje klíčovou roli v ochraně spotřebitelů a vytváření bezpečného potravinového prostředí. Doplňky stravy, které neustále získávají na popularitě, jsou součástí tohoto rámce. Avšak, přestože právo EU poskytuje základní směrnice a nařízení, existují významné rozdíly v regulacích mezi členskými státy, což komplikuje výrobu a distribuci daných produktů. Tato práce se zaměřuje na hodnocení současného právního rámce EU v regulaci doplňků stravy a na porovnání dozorčích kontrol v České republice a Polsku. Analýza zahrnuje legislativní dokumenty, výsledky kontrol a využití SWOT analýzy pro zhodnocení současného stavu.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses