Analýza organizačních stresorů - Sedlák, Jakub; Kandilaki, Daniela, 1985-; Hanousek, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu organizačních stresorů u zaměstnanců Policie ČR a obecní policie v Jihočeském kraji. V rešeršní části jsou zkoumány různé oblasti stresu. První kapitola se věnuje stresu v obecném měřítku, druhá řeší stres v pracovním prostředí a třetí ho dává do kontextu policejního prostředí. Metodická část stanovuje 2 výzkumné otázky, na které práce odpovídá formou dotazníkového šetření. Jaké organizační stresory mají u strážníků a policistů odlišnou míru? Jaké jsou charakteristiky re-spondentů ve vztahu k významným stresorům? Metoda t-testu odhalila 4 stresory. Následně chí-kvadrát test prokázal existenci významného vztahu u 3 charakteristik respondentů (délka služby, pohlaví a hodnost). Diskuse rozebírá možné příčiny těchto výsledků.
Vedoucí práce: Daniela Kandilaki
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses