Změny v sektoru stravovacích služeb - Maňásková, Lucie (2024)
Cílem bakalářské práce je analyzovat a diskutovat změny, ke kterým došlo od roku 2020 v sektoru stravovacích služeb v ČR, na příkladu několika konkrétních zařízení. Práce se zaměří také na vztah zaměstnavatel-zaměstnanec a zhodnotí současnou situaci i změny, ke kterým došlo od začátku pandemie Covid-19. Tato neočekávaná situace upozornila na rostoucí problémy ve stravovacích zařízeních. Přínosem práce by mělo být rozšíření poznání v dané oblasti a jaký měla dopad pandemie na tento sektor služeb. Zaznamenané změny jsou představeny v této bakalářské práci. V praktické části jsou představena data, která byla získána za použití kvalitativní metody polostrukturovaných rozhovorů s osmi respondenty stravovacích zařízeních. Rozhovory byly provedeny jak s manažery, tak i se zaměstnanci podniků. Analýza dat proběhal pomocí metody otevřeného kódování.