Weaponizace veřejného diskurzu - Podhorná, Anežka (2024)
Bakalářská práce s názvem „Weaponizace veřejného diskurzu“ se zabývá problematikou jednotlivých nástrojů pro použití weaponizace diskurzu ve společnosti. Tato práce je rozdělena do tří částí. První část se věnuje teoretickému rámci teorie sekuritizace, druhá samotnému fenoménu weaponizace. Třetí část se věnuje empirickým příkladům weaponizace veřejného diskurzu v Rusku. Pomocí analýzy diskurzu jsou identifikovány jednotlivé příklady weaponizace – dehumanizace, útoky na identitu jednotlivce, silencing a cenzura. Cílem práce je tyto příklady popsat a analyzovat jejich využití. V závěru práce jsou shrnuty dopady a rizika weaponizace veřejného diskurzu na společnost.