Weaponizace veřejného diskurzu - Podhorná, Anežka; Eberle, Jakub; Weinfurter, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce s názvem „Weaponizace veřejného diskurzu“ se zabývá problematikou jednotlivých nástrojů pro použití weaponizace diskurzu ve společnosti. Tato práce je rozdělena do tří částí. První část se věnuje teoretickému rámci teorie sekuritizace, druhá samotnému fenoménu weaponizace. Třetí část se věnuje empirickým příkladům weaponizace veřejného diskurzu v Rusku. Pomocí analýzy diskurzu jsou identifikovány jednotlivé příklady weaponizace – dehumanizace, útoky na identitu jednotlivce, silencing a cenzura. Cílem práce je tyto příklady popsat a analyzovat jejich využití. V závěru práce jsou shrnuty dopady a rizika weaponizace veřejného diskurzu na společnost.
Vedoucí práce: Jakub Eberle
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses