Lidská práva v mezinárodním podnikání : Případová studie společnosti H&M Group - Jenis, Matouš; Čajka, Radek, 1983-; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu lidskoprávních aspektů v textilním průmyslu. Teoretická část uvádí čtenáře do konceptů spojených s udržitelností a jejich vývojem až do současné doby. Dále se zabývá etickými výzvami týkajícími se lidských práv v textilním sektoru a jejich reportováním. Aplikační část se zaměřuje na sociální reporting globálního textilního řetězce H&M a nezávislá hodnocení přístupu H&M k lidským právům prováděná ESG agenturami a neziskovými organizacemi. Hlavním cílem práce je komplexně zhodnotit přístup společnosti H&M k otázkám lidských práv, zanalyzovat její silné a slabé stránky a formulovat doporučení pro zlepšení strategie v této oblasti.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses