Spolupráce USA a Mexika ve válce proti drogám jako znak rizikové společnosti? - Fahian, Michael; Weinfurter, Jaroslav; Eberle, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá politikami vedenými ve válce proti drogám v USA a Mexiku a tím, jak tyto politiky vedly k vytváření nových rizik, která bylo nutno později řídit. Teoretickým východiskem této práce je teorie rizikové společnosti, která se zabývá formací společnosti v odpovědi na rizika, kterým čelí. Zkoumána je role USA v podněcování války proti drogám v Mexiku, prohibicionistické politiky v USA a jejich dopady na společnost a také případ militarizace v Mexiku v období prezidenta Felipeho Calderóna (2006-2012) a důsledky militarizace. Závěr obsahuje odpovědi na výzkumné otázky této práce.
Vedoucí práce: Jaroslav Weinfurter
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses