Náhrada škody v mezinárodní silniční přepravě zboží – řešení škodních událostí v praxi - Čermáková, Petra; Kačírková, Eliška; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá náhradou škody a řešením škodních událostí vzniklých při mezinárodní silniční nákladní přepravě zboží. Teoretická část této práce se zaměřuje na právní regulaci mezinárodní silniční přepravy zboží, zejména na odpovědnost dopravce za škody na přepravovaném zboží. Praktická část analyzuje proces řešení škodních událostí ve vybrané společnosti mezinárodní silniční přepravy zboží, přičemž se zaměřuje na identifikaci hlavních příčin vzniku škod a optimalizaci samotného procesu náhrady škody. Cílem práce je poskytnutí uceleného přehledu nejdůležitějších prvků náhrady škody v mezinárodní silniční přepravě zboží, který by přispěl k efektivnějšímu řešení škodních událostí a ke zvýšení informovanosti pracovníků v oboru mezinárodní přepravy zboží.
Vedoucí práce: Eliška Kačírková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses