Spotřební chování na trhu s mobilními telefony - Moulisová, Kristýna; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato diplomové práce se zabývá spotřebním chováním na trhu s mobilními telefony. Cílem této diplomové práce je identifikovat a zhodnotit faktory, jež ovlivňují spotřebitele při výběru a nákupu mobilního telefonu. Dalším cílem této práce je zjistit, jak sociodemografické faktory ovlivňují spotřební chování při nákupu mobilních zařízení. Analyzovanými sociodemografickými faktory jsou: věk, pohlaví, příjem a vzdělání. Diplomová práce dál prozkoumává, zdali spotřebitelé preferují nákup nového či použitého mobilního telefonu a jaké značky mobilních telefonů si pořizují nejčastěji. Autorka zvolila kvantitativní výzkum. Metodou, kterou vybrala pro nalezení odpovědí na stanovené výzkumné otázky, je metoda dotazování. K analýze dat jsou dále využity statistické metody, a to faktorová analýza, Mann-Whitney test, Kruskal-Wallis ANOVA a chí kvadrát test. V práci je uveden souhrn výsledků, na základě kterého je zpracováno doporučení pro vybraný podnikatelský subjekt.
Vedoucí práce: Lucie Sára Závodná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses