Duální vzdělávání v Německu a možnosti jeho implementace v ČR - Kořínková, Eliška; Proch, Dominik; Brellíková, Miriam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Má bakalářská práce se zabývá problematikou duálního systému vzdělávání. Hlavním cílem je analýza německého duálního systému vzdělávání se zaměřením na odbornou přípravu. V první kapitole jsou charakterizovány základní principy duálního vzdělávání a jaké s sebou nese výhody i nevýhody. Také zmiňují příklady zemí, kde je tento systém již delší dobu implementován. Dále se podrobněji věnuji modelu německého odborného vzdělávání, struktuře jeho školství a legislativě regulující duální systém. V poslední kapitole uvádím doporučení pro implementaci duálního systému v České republice na základě zjištěných poznatků.
Vedoucí práce: Dominik Proch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses