Digitalizace cestovního ruchu v odvětví hotelnictví - Doškářová, Kateřina; Herget, Jan; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit doporučení pro zavedení nových digitálních prvků v hotelu Art Hotel Praha. K tomu bylo zapotřebí stanovit dílčí cíle. Pro zjištění úrovně již zavedených technologií ve vybraném hotelu byla navázána komunikace s provozovatelem. Pro výzkum preferencí potenciálních zákazníků bylo provedeno dotazníkové šetření. Teoretická i praktická část je zaměřena na technologie, jako jsou roboti, chatboti a samoobslužné kiosky, dále pak mobilní technologie, hlasové ovládání a virtuální realita. Zmíněna je také důležitost webových stránek a sociálních sítí. V práci je pospán i historický vývoj digitalizace. Z komparace výsledků průběžných cílů vyplývá, že je hotel již z části digitalizován a některé zavedené digitální technologie odpovídají zákaznickým preferencím a poptávce. Vytvořené doporučení pro další digitalizaci hotelu by mohlo napomoct k vylepšení spokojenosti zákazníků. Zároveň by však mohlo ušetřit čas personálu. Doporučení obsahuje zavedení samoobslužného kiosku, virtuální prohlídky a QR kódů.
Vedoucí práce: Jan Herget
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses