Analýza efektivity nákladů (CEA) při testovaní na Covid-19 - Popková, Hedvika; Kandilaki, Daniela, 1985-; Pažitný, Peter, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou testování žáků na COVID-19 na základních školách v České republice. Testování se stalo klíčovým opatřením v boji proti šíření pandemie ve školním prostředí. Cílem práce je pečlivě zhodnotit a analyzovat přístup k testování s ohledem na dosažení maximální efektivity při minimalizaci negativních dopadů na životy a vzdělávání mladých lidí, a to z pohledu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Zvláštní pozornost je věnována vlivu dvou hlavních metod testování – RT-PCR testování a testování RAT antigenními testy – na délku doby, po kterou byli žáci nuceni zůstat v domácí karanténě nebo izolaci. V praktické části jsou analyzována data poskytnutá v rámci studie Hygienickou stanicí Hlavního města Prahy, na základě kterých je proveden výzkum dopadů obou metod testování na osobní přítomnost žáků při výuce a analýza metodou CEA jejich nákladové efektivity, s cílem identifikovat variantu testování, která má potenciál snížit absence žáků při prezenční výuce. Výzkumná otázka, která je v práci zkoumána, se tak zaměřuje na porovnání efektivity obou přístupů k testování a jejich schopnosti minimalizovat absenci žáků při prezenční výuce.
Vedoucí práce: Daniela Kandilaki
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses