Vliv sociálních sítí na marketingovou komunikaci v turismu s důrazem na Instagram - Reitermannová, Tereza (2024)
Bakalářská práce se věnuje vlivu sociálních médií na marketingovou komunikaci v odvětví cestovního ruchu, s důrazem na sociální síť Instagram. Hlavním cílem této práce je posoudit efektivitu marketingové komunikace vybraných profilů měst prostřednictvím obsahové analýzy na Instagramu. Na základě této analýzy jsou identifikována klíčová doporučení pro zlepšení marketingové komunikace na této platformě. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. Teoretická část, která definuje klíčové pojmy, jako je marketingová komunikace a sociální sítě, a praktickou část, která provádí konkrétní obsahovou analýzu profilů měst na Instagramu a navrhuje doporučení. Z výsledků vyplývá, že všechny účty na Instagramu mají pozitivní přístup k řízení svých profilů a jsou pravidelně aktivní. Nicméně každý účet využívá svůj potenciál odlišně a liší se, tak ve správě svých profilů, ať už jde o tip příspěvků nebo využívání výběrů. V závěru práce je vyhotoveno zhodnocení jednotlivých instagramových profilů a obecná doporučení pro všechny profily k posílení současné komunikace.