Soukromé zdravotní pojištění v České republice - Bílý, Martin (2024)
Diplomová práce se věnovala problematice soukromého zdravotního pojištění a jeho potenciální podobě na území České republiky. Cílem bylo ověřit, zda je česká společnost připravena na reformu zdravotního systému v podobě soukromého zdravotního pojištění a navrhnout vhodný produkt pro Českou republiku. Cílů bylo dosaženo na základě analýzy českého zdravotního systému, veřejného zdravotního pojištění, tuzemské a zahraniční nabídky soukromého zdravotního pojištění a na základě odpovědí z dotazníkového šetření. Respondenti projevili o soukromé zdravotní pojištění ve většině případů zájem. Poskytovaná péče z veřejného zdravotního pojištění je velmi široká, avšak stále existují oblasti, které z něj hrazeny nejsou, a proto by produkt měl mít po-dobu doplňkového zdravotního pojištění.