Soukromé zdravotní pojištění v České republice - Bílý, Martin; Kandilaki, Daniela, 1985-; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se věnovala problematice soukromého zdravotního pojištění a jeho potenciální podobě na území České republiky. Cílem bylo ověřit, zda je česká společnost připravena na reformu zdravotního systému v podobě soukromého zdravotního pojištění a navrhnout vhodný produkt pro Českou republiku. Cílů bylo dosaženo na základě analýzy českého zdravotního systému, veřejného zdravotního pojištění, tuzemské a zahraniční nabídky soukromého zdravotního pojištění a na základě odpovědí z dotazníkového šetření. Respondenti projevili o soukromé zdravotní pojištění ve většině případů zájem. Poskytovaná péče z veřejného zdravotního pojištění je velmi široká, avšak stále existují oblasti, které z něj hrazeny nejsou, a proto by produkt měl mít po-dobu doplňkového zdravotního pojištění.
Vedoucí práce: Daniela Kandilaki
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses